Regionförvaltningsverket drar tillbaka tidigare beslut – fritt deltagarantal för evenemang i Satakunta

Regionförvaltningsverket påminner arrangörer om vikten av säkra avstånd och goda hygienarrangemang. Bild: Ari Sundberg/SPT

Ursprungligen skulle evenemang i Satakunta få ha högst 50 deltagare under början av juni. Begränsningen av deltagarantalet slopas ändå redan nu.

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland drar tillbaka sitt tidigare beslut om sammankomstbegränsningar i Satakunta.

Det innebär att det nu är möjligt att fritt ordna offentliga tillställningar och allmänna sammankomster både inomhus och utomhus i området så länge de ordnas på ett hälsosäkert vis.

Ändringen trädde i kraft redan den 1 juni.

Enligt regionförvaltningsverkets ursprungliga beslut skulle deltagarantalet för sammankomsterna i området begränsas till 50 personer under tiden 26.5–8.6.2021.

Satakunta har ändå hållit sig på epidemins basnivå, och därför är det enligt regionförvaltningsverket motiverat att redan nu slopa begränsningen för hur många personer som får delta i allmänna evenemang.

Regionförvaltningsverket påminner ändå evenemangsarrangörer om Undervisnings- och kulturministeriets och Institutet för hälsa och välfärds anvisningar om säkra avstånd och hygienarrangemang. Dessa anvisningar gäller fortfarande trots att deltagarantalet inte längre begränsas.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning