Regeringens nya reserestriktioner träder i kraft

Från och med i dag, måndag, försvåras resandet från utlandet till Finland igen. Arkivbild. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Från och med i dag gäller regeringens senaste reserestriktioner.

Från och med i dag, måndag, gäller regeringens nya reserestriktioner på resor från utlandet till Finland. Regeringen informerade om de nya restriktionerna i förra veckan.

De nya reserestriktionerna gäller Island, Grekland, Malta, Tyskland, Norge, Danmark, Irland, Cypern, San Marino och Japan. Från och med i dag försvåras resandet till Finland från dessa länder. Personer som kommer från dessa länder bör sätta sig i frivillig karantän i två veckor.

De länder från vilka det fortfarande är tillåtet att komma till Finland utan restriktioner är Estland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Slovakien, Ungern, Georgien, Kina, Nya Zeeland, Sydkorea, Rwanda, Thailand, Tunisien och Uruguay.

Gränstrafik mellan Finland och Sverige samt Finland och Norge tillåts vid landgränserna för personer som bor i trakten och för vilka det är nödvändigt till exempel med tanke på jobb eller familj.

Regeringen beslöt att införa nya reserestriktioner efter att coronaepidemin återigen tagit fart efter sommaren.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning