Regeringen fortsätter förhandlingarna om de nya begränsningarna

På tisdagen bekräftade statsminister Sanna Marin (SDP) och arbetsminister Tuula Haatainen (SDP) att alla landets restauranger, barer och kaféer stängs. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Alla landets restauranger och kaféer stänger. I dag fortsätter regeringen att behandla begränsningar i rörelsefriheten.

Regeringen fortsätter i dag onsdag att behandla de nya begränsningar som ska stoppa det nya coronaviruset från att spridas i landet. Begränsningarna gäller rörelsefriheten och förslaget att isolera Nyland från resten av landet. Det kan också bli aktuellt att endast sätta ett mindre område i karantän, såsom huvudstadsregionen.

Överläggningarna fortsätter under dagen i ministerierna och regeringen sammanträder till förhandlingar klockan 18. Allmänheten informeras om de eventuella åtgärderna senare i dag.

På tisdagen bekräftade statsminister Sanna Marin (SDP) och arbetsminister Tuula Haatainen (SDP) att alla restauranger, kaféer och pubar stängs denna vecka. Förslaget ska ännu behandlas i riksdagen.

Utförsäljningen av mat vid restaurangerna skulle fortsättningsvis vara tillåten, men man får varken samlas i eller utanför restaurangerna för att äta.

Regeringen uppgav även på tisdagen att man utlovar ekonomiskt stöd till de företag som drabbas av ekonomiska svårigheter på grund av begränsningarna.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning