Regeringen fortsätter fila på exitstrategin

Bild: Heikki Saukkomaa

Regeringens plan för Finlands väg ut ur coronapandemin presenteras snart. Alla intresserade får en chans att kommentera den.

I dag, torsdag, klockan 10 fortsätter regeringen att diskutera en så kallad exitstrategi ut ur coronakrisen. Med sig i Ständerhuset har regeringen representanter från samtliga riksdagspartier.

Efter mötet sammanställs ett utkast till en plan för hur samhället ska kunna öppnas upp igen. Utkastet publiceras på statsrådets webbplats på fredagen. Under en veckas tid kan den kommenteras av instanser och av alla intresserade medborgare. Först därefter görs den slutliga planen upp.

Regeringen ska hålla en presskonferens om möjligheten att kommentera utkastet, men tidpunkten är ännu inte fastställd.

Pressträff om epidemin

Klockan 10 ordnar social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd sin sedvanliga torsdagspresentation av coronaläget. HBL direktrapporterar.

Klockan 13 har statsrådet ett allmänt sammanträde. Där är det bland annat tänkt att man godkänner en utbildningspolitisk redogörelse som sedan går vidare till riksdagen. Vid 13.30-tiden presenterar utbildningsminister Jussi Saramo (Vf) och vetenskaps- och kulturminister Annika Saarikko (C) redogörelsen för pressen.

Under torsdagen ska riksdagens kanslikommission diskutera ifall statens revisionsverks generaldirektör Tytti Yli-Viikari ska stängas av från sin tjänst. Yli-Viikari misstänks för en rad oegentligheter i sin tjänst som högsta chef på myndigheten.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning