Regeringen förhandlar i dag om hur länge beredskapslagen ska vara i kraft

Regeringen diskuterar förutom beredskapslagen, också vilka regler som ska gälla för stora evenemang från och med augusti. Bild: Jenny Jägerhorn-Tabermann/SPT

Statsminister Sanna Marin har indikerat att beredskapslagen kan slopas redan i slutet av månaden.

Regeringen diskuterar beredskapslagens öde i Ständerhuset i Helsingfors med start klockan 10. Beredskapslagen är för tillfället i kraft till slutet av juni, men statsminister Sanna Marin (SDP) har sagt att den kan slopas redan tidigare om det konstateras att lagen inte är nödvändig för att begränsa spridningen av coronaviruset.

Regeringen förhandlar också om reglerna för stora evenemang från och med den första augusti. Regeringen beslöt först att förbjuda publika evenemang med över 500 personer till slutet av juli, men förra veckan lättade regeringen på restriktionerna.

Från och med den första juli får man ordna evenemang med över 500 deltagare förutsatt att tillställningen uppfyller vissa kriterier, som att evenemanget ordnas utomhus och att det är möjligt att delta utan att alla befinner sig på samma plats och att säkerhetsavstånd upprätthålls.

Regeringen behandlar dessutom besöksbegränsningarna i social- och hälsovårdens serviceenheter under måndagens förhandlingar.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning