Rederi stämmer tunnelbolag för brädspel

ArkivbildBild: Mostphotos

Rederiet Scandlines har ilsknat till rejält på tunnelbolaget Femern. Orsaken: Ett brädspel riktat mot barn som pekar ut färjan som långsam.

Femern ska bygga en väg- och järnvägstunnel som ska förbinda Danmark och Tyskland. Som en marknadsföringsgimmick har bolaget släppt ett brädspel riktat mot barn för att lära dem om projektet.

Den snabbaste vägen i mål på brädspelet går så klart via tunneln, medan spelaren som råkar hamna i fältet för färjelägren Rødby eller Puttgarden "måste stå över tre omgångar på grund av omstigning till färjan", rapporterar Søfart.

Scandlines gillar heller inte en broschyr där Femern uppger att en tunnel är öppen året om, oavsett väder och vind. Enligt vd Søren Poulsgaard Jensen antyder man att färjetrafiken är långsam och instabil.

– Jag tycker inte att det är okej att behandla sin konkurrent på ett så nedlåtande och nedrigt sätt. Det är en sak att Femern och Scandlines är hårda konkurrenter, men genom att gå så långt som att göra narr av oss och komma med falska påståenden i marknadsföringsmaterialet går man över gränsen, säger han till Søfart.

Nu har Scandlines anmält Femern för brott mot marknadsföringslagen. Femern uppger för Søfart att man "blivit stämda för ett spel, som i flera år har ingått i vårt barnmaterial. Det tycker vi talar lite för sig själv".

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00