Raúl Castro avgår i april

USA:s dåvarande president Barack Obama träffade Raúl Castro i Havanna i mars 2016. Bild: Lehtikuva/AFP/Yuri Cortez

Kubas president Raúl Castro kommer att avgå i april 2018. Det sker i samband med att hans efterträdare utses efter de allmänna val som ska hållas den 19 april.

Beskedet kommer efter en omröstning i den kommunistiska önationens nationalförsamling. Valet skulle egentligen hållas i slutet av februari men har skjutits upp på grund följderna av en orkan som drog in över landet i september.

86-årige Raúl Castro efterträdde brodern Fidel Castro som avled 2016.

Fidel Castro tog makten på Kuba 1959 efter ett treårigt gerillakrig. Han var landets premiärminister fram till 1976, och därefter enväldig president fram till 2008, då brodern tog över.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning