Rattfull misstänks för mordförsök på polis i Pedersöre

Den misstänkta häktades i fredags och är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, framkallande av fara, våldsamt motstånd mot tjänsteman, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt rattfylleri. Bild: Ari Sundberg/SPT

En polis i Pedersöre försökte på sin fritid hindra en rattfyllerist att köra i väg med sin bil. Efter det blev hen utsatt för mordförsök.

En rattfull person misstänks för en lång rad brott, däribland mordförsök, efter att ha kört mot en polis som visade stopptecken. Det rapporterar Polisinrättningen i Österbotten på onsdagen.

Händelsen inträffade i Pedersöre förra tisdagen. Polisen i fråga var ledig, men stötte på en alkoholpåverkad person som var på väg att köra iväg i sin bil.

Trots övertalningsförsök körde den misstänkta iväg, varpå polisen försökte stoppa hen med polisens stopptecken. I stället för att stanna körde den misstänkta rakt mot polisen, som klarade sig oskadd genom händelsen.

Den misstänkta häktades i fredags och är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, framkallande av fara, våldsamt motstånd mot tjänsteman, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt rattfylleri.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning