Rattfull flydde undan polisen och krockade med utdelningsbil

Gripandet i skogen gick lugnt till, enligt polisen.Bild: SPT/Ari Sundberg

Föraren i den andra bilen klarade sig utan skador eftersom ratten var på höger sida.

Vid 2-tiden natten mellan lördagen och söndagen lade Åbopolisen märke till en förare som körde 150 kilometer i timmen på en 100-väg. Polisen försökte stoppa föraren som reagerade med att trycka på gasen när han såg stoppmärket. Han kom upp i 200 kilometer i timmen på motorvägen, och polisen förlorade honom ur sikte.

Men när föraren hade lämnat motorvägen och fortsatt norrut längs Maskuntie krockade han i hög hastighet med en utdelningsbil som svängt ut från en gård. Föraren i utdelningsbilen klarade sig oskadd eftersom ratten var på höger sida och flyktbilen körde in i vänstra sidan. Föraren och en passagerare i flyktbilen klarade sig också oskadda och fortsatte flykten till fots.

Efter en stund kunde polisen gripa föraren, född 1998, i en närliggande skog. Han misstänks för grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00