Rask släppte in fem puckar

Tuukka Rask svalkar sig under pausen. Bild: Marianne Helm

Det gick inte så bra för Bostons finska målvakt Tuukka Rask i nattens NHL-hockey. Detroit gjorde fem mål mot Rask och vann slutligen med 6–5. Rask byttes ut efter halva matchen.

Matchens hjälte var Detroits 37-årige center Pavel Datsiuk, som stod för två mål och en målgivande passning mot Boston. Han tillhör nu den exklusiva skaran som gjort mer än 900 poäng i NHL-karriären.

Bara fem andra Detroit-spelare finns i gruppen. Totalt är det 107 spelare i ligan genom tiderna som passerat drömgränsen, skriver nhl.com.

– Det betyder mycket. Jag hoppas bara jag kan fortsätta spela, säger ryssen till sajten.

Datsiuk har gjort 309 mål och 593 assist och är därmed uppe i 902 poäng på totalt 928 NHL-matcher.

– För mig är det en stor milstolpe, men det sker inte utan hjälp av de andra spelarna i laget. Jag får mycket hjälp och stöd, och lär mig mycket också. Många personer ger mig råd. Jag är tacksam för alla dem.

En av dem är Red Wings kapten Henrik Zetterberg, som varit Datsiuks lagkamrat i 13 säsonger. De två är också nära vänner, enligt nhl.com.

– Ja, det var härligt att se, säger Zetterberg.

Zetterberg själv gjorde också två mål i matchen – inklusive det matchavgörande, assisterad av Datsiuk – och är nu uppe i tolv mål för säsongen.

Också Bostons Joonas Kemppainen fick göra ett mål i matchen.

Rasmus Ristolainens Buffalo och Jori Lehteräs St. Louis vann sina matcher, men det två finländarna fick inga poäng. Buffalo vann över Colorado med 4–1 och St. Louis över Valtteri Filppulas Tampa Bay med 2–1.

New York Rangers Antti Raanta fick från avbytarbåset se hur den svenska målvakten Henrik Lundqvist ledde laget till en 3–1-seger mot Philadelphia. (FNB–TT)

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning