Rask och Thorell bakom HIFK:s trepoängare

Erik Thorell visade vägen för HIFK. Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Erik Thorell och Joonas Rask har med sin personliga briljans gett HIFK väldigt många poäng under säsongen. Mot Ilves stod de båda för 1+1 och såg till att HIFK vann med 3-1, tog tre poäng och samtidigt stärkte lagets position i tabellen.

Inramningen var fin då HIFK firade klubbens första FM-guld som år 2019 får 50 år på nacken. En majoritet från det laget, bland andra Heikki Riihiranta och Göran Stubb, fanns på plats i ishallen för att ta emot publikens hyllningar.

Men det var Ilves som inledde klart bättre och omgående skapade oreda i hemmalagets zon.

Att Joona Ikonen 14 minuter in på första perioden gav gästerna ledningen var inte helt ologiskt. HIFK hade problem att få i gång sitt spel mot ett skridskostarkt och skickligt Ilves.

Erik Thorell kvitterade i mittperioden då han efter läckert samspel med Joonas Rask satte pucken bakom Lukas Dostal.

Mot Lukko i fredags avgjorde HIFK med minuten kvar. Mot Ilves kom segermålet med drygt sju minuter kvar att spela. Thorell snurrade upp Ilvesförsvaret och serverade Rask en lyxmacka lördagen till ära. 2-1.

Juho Keränen satte 3-1 i tom bur.

Segern var den fjärde i följd för Kamraterna och den fjärde trepoängaren i rad.

HIFK har fem matcher kvar att spela i grundserien och laget är i allra högsta grad med i kampen om hemmafavören i slutspelet.

HIFK:s resterande matcher i grundserien:

6.3: HIFK-Pelicans

8.3: HPK-HIFK

9.3: HIFK-TPS

12.3: Tappara-HIFK

14.3: HIFK-Ässät

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning