Rasistiska ord fällde Nascarförare

Först stängdes föraren Kyle Larson av på obestämd tid efter att ha använt ett rasistiskt uttryck under ett virtuellt lopp. Sedan portades han från hela Nascar.Nu får den 27-årige amerikanen sparken från stallet Chip Ganassi Racing.

"Efter mycket övervägande har Chip Ganassi Racing beslutat att avsluta samarbetet med föraren Kyle Larson", skriver teamet i ett uttalande.

Den amerikanska Nascar-säsongen är som i stort sett all sport tills vidare uppskjuten på grund av coronapandemin. I stället har motorserien flyttat till datorerna där förarna deltar i lopp som strömmas live på internet. Det var under en sådan tävling som Larson kunde höras fälla en rasistisk kommentar när han trodde att hans mikrofon var avstängd.

Under måndagen lade han upp en video på sociala medier där han bad om ursäkt för sitt ordval, men sedan dess har han även tappat ett flertal sponsorer. Larson har varit en av Nascars större profiler sedan han 2014 utsågs till årets rookie inom huvudserien Sprint Cup.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning