Rasistdåd i Tyskland – 20-åring misshandlad

Tysk polis. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild.Bild: TT / AP / Bodo Marks

En 20-årig invandrare har misshandlats av tre personer i Wismar i nordöstra Tyskland, rapporterar Norddeutscher Rundfunk. Överfallet inträffar bara några dagar efter upploppen i staden Chemnitz, där en främlingsfientlig mobb drog fram genom staden och anföll invandrare.

Mannen var på väg hem då han stoppades av tre tyskspråkiga personer som skrek rasistiska förolämpningar. Därefter slog två av dem till honom i ansiktet, medan en tredje misshandlade mannen med en kedja, enligt polisen, som öppnat en förundersökning om misshandel. 20-åringen bröt näsan och fick blåmärken i ansiktet och på överkroppen.

Minst tre invandrare attackerades i Chemnitz i söndags. Utöver flera fall av fysisk misshandel misstänks tio personer för brott sedan de gjort Hitlerhälsning, vilket är olagligt i Tyskland. Oroligheterna utlöstes av ett knivdåd i söndags, då en tysk 35-årig man dödades. En syrier och en irakier sitter häktade misstänkta för dådet.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33