Rapporter om nya gripanden för journalistmord i Slovakien

Människor firar premiärminister Ficos avgång som utlöstes av journalistmordet i Slovakien. Bild: TT/AP/Darko Vojinovic

Polisen har gripit en eller flera personer för mordet på den grävande journalisten Ján Kuciak och hans fästmö Martina Kusnirova, rapporterar medier i Slovakien. Polisen vill inte bekräfta att gripandena har med journalistmordet att göra.

På polisens Facebook-sida heter det att man gripit personer misstänkta för ett våldsbrott, och att husrannsakningar har gjorts. Polisen nämner dock inte vad det gäller, och vill inte heller ge kommentarer.

Medier, bland dem SME Daily och Aktuality.sk, där Kuciak arbetat, skriver att det rör sig om husrannsakningar i den södra delen av landet.

Kuciak, som rapporterat om politisk korruption i landet, hittades skjuten till döds tillsammans med sin fästmö i parets hem utanför Bratislava i februari.

Sju personer som funnits med i Kuciaks granskning greps en kort tid efter morden, men släpptes i brist på bevis.

Morden chockade landet och tiotusentals personer har demonstrerat med krav på att myndigheter vidtar åtgärder mot den utbredda korruptionen. Enligt polisen mördades Kuciak med största sannolikhet på grund av sin grävande journalistik, som resulterade i en artikel som beskrev kopplingar mellan italiensk maffia och högt uppsatta slovakiska politiker.

Pressen gjorde att premiärminister Robert Fico, inrikesminister Robert Kalinak och polischef Tibor Gaspar avgick.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning