Rapinoe hyllar Sverige: "Bland de bästa"

USA:s anfallsstjärna Megan Rapinoe Bild: Franck Fife/Lehtikuva

USA mot Sverige i VM-finalen? Amerikanska superstjärnan Megan Rapinoe njuter av tanken.– Det är två av de bästa lagen i världen över tid så vi kommer alltid att vara i de här sammanhangen tillsammans, säger hon till SVT.

– De är i bra form precis som vi. De slog Tyskland för första gången på 25 år (24) tror jag. Vi kommer kolla på matchen i morgon (läs: i dag) och gå igenom det lag vi får i detalj.

Rapinoe spelade inte själv i semifinalen mot England (2–1) på grund av problem med baksida lår, men räknar med att vara redo till finalen på söndag.

Där väntar antingen Sverige eller Nederländerna, men oavsett så kommer Sverige att ha en svensk representant i finalen i form av USA:s assisterande förbundskapten Tony Gustavsson.

Om Megan Rapinoe tror att det är en fördel att ha honom i laget?

– För att han pratar svenska? Haha, han är nästan amerikan nu, han har varit med oss så länge. Han känner så klart till många spelare och ser många matcher, men nu för tiden ser man det mesta så jag tror inte det är en fördel, säger anfallaren.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning