Rapinoe-affischer nedklottrade i New York

Megan Rapinoe (t.h.) och övriga i USA:s guldlag firades i New York i onsdags. Bild: Al Bello / AFP / Lehtikuva

I veckan hyllades USA:s damlandslag i fotboll av tusentals människor på Manhattan i New York efter VM-guldet i Frankrike.

Under firandet höll lagkaptenen Megan Rapinoe ett känsloladdat tal där hon bland annat uppmanade till att "älska mer och hata mindre".

Men när hyllningsparaden var över lät polisen i New York meddela att just ett hatbrott är under utredning, enligt Reuters. Detta efter att ett flertal affischer med bilder på Rapinoe ska ha vandaliserats och blivit nedklottrade med nedsättande uttryck.

Megan Rapinoe utsågs till VM:s bästa spelare och vann guldskon som VM:s bästa målskytt med flest gjorda assist. 34-åringen är öppet homosexuell och förespråkare för LGBTQ-rörelsen.

Hon har den senaste tiden dessutom uttryckt sig kritiskt mot USA:s president Donald Trump och tydliggjort att hon inte avser besöka Vita huset om landslaget skulle få en traditionsenlig inbjudan.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46