Rantanen, Lassas och Mäkinen fortsätter i PK-35 – nyckelspelare förlängde med Rönnbackalaget

PK-kaptenen Amanda Rantanen är trea i skytteligan i Nationella ligan. Bild: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Lagkaptenen Amanda Rantanen och finlandssvenska duon Minea Lassas och Marie Mäkinen fortsätter i PK-35.

Helsingforsklubben PK-35 meddelade på tisdagen att man förlängt kontraktet med fem spelare inför säsongen 2020–21. PK-35 steg till Nationella ligan inför den här säsongen och laget från Rönnbacka har stått för en stark säsong och säkrat kontraktet också för kommande säsong.

Finlandssvenska mittfältsmotorn Minea Lassas anslöt till PK-35 inför säsong 2018 och ser fram emot att fortsätta karriären i klubben.

"Jag fortsätter här eftersom vi har både kul på och utanför planen. Det är det viktigaste. Laget är fullt av fantastiska typer och vi har ett superbt tränarteam. Jag är nöjd med min säsong som varit den fysiskt tuffaste och mest utmanande men också roligaste", säger Lassas i ett pressmeddelande.

"Det har varit häftigt att vecka efter vecka ställas mot tuffa motståndare och pressas hela tiden. Vi har den här säsongen visat att vi definitivt hör hemma på den här nivån".

Marie Mäkinen sköt PK:s första ligamål i öppningsmatchen mot HJK och också hon ser fram emot att vfå fortsätta spela i Rönnbacka.

"Det här är klubben i mitt hjärta och min andra familj och jag är oerhört stolt över hur vi spelat och presterat den här säsongen. Inför säsongen var det rätt spännande då jag inte visste vad jag kunde förvänta mig då vi som lag aldrig spelat på den här nivån. Nästa säsong är vi säkert bättre", säger Mäkinen i pressmeddelandet.

Lagkaptenen Amanda Rantanen har varit en av lagets viktigaste spelare den här säsongen och att lagets främsta målskytt fortsätter också nästa säsong är viktigt för den färska ligaklubben.

"Vi är i början på det här lagets resa och jag vill vara med och bygga något ännu större och bättre tillsammans med laget. Det här laget och den här klubben är mig mycket kär. Jag njuter verkligen av att spela här", säger Rantanen som är trea i Nationella ligans skytteliga med åtta mål på 15 matcher.

Förutom mittfältaren Lassas och anfallarna Mäkinen och Rantanen har också backarna Vilma Oksanen och Inka Hiltunen förlängt sina kontrakt med PK-35.

PK-35 ligger för tillfället på sjätteplats i tabellen. Laget möter Honka på hemmaplan på lördag.

Rättelse 6.10 kl. 20.20: I en tidigare version stod det felaktigt att Minea Lassas anslöt till PK-35 inför den här säsongen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning