Rantanen Colorados matchhjälte – Montreal knappar in i slutspelsjakten

Mikko Rantanen. Bild: AFP/Lehtikuva/Matthew Stockman

Joel Armia och Artturi Lehkonen gjorde var sitt mål i Montreals viktiga comeback mot Winnipeg.

Finländska NHL-poängettan Mikko Rantanen var inblandad i samtliga mål då Colorado slog San Jose med 3–0. Rantanen spelade fram till sitt lags två första mål i första perioden och spikade sedan slutsiffrorna i tomt mål med säsongens 27:e mål. Rantanen har den här säsongen stått för 27+28=55 poäng på 44 matcher.

Rantanen är 12:a i NHL:s poängliga som toppas av Edmontons radarpar Connor McDavid (28+56=84) och Leon Draisaitl (24+43=67).

Finländarna bakom upphämtningen

Både Montreal, med blåvita trion Jesper Kotkaniemi, Joel Armia och Artturi Lehkonen, och Winnipeg skulle vara klara för slutspel om grundserien avslutades i dag. Winnipeg ligger på plats tre i tabellen, med 57 poäng, medan Montreal är fyra med 53 poäng.

De fyra bästa lagen i varje division går vidare till Stanley Cup.

Och även om det ser bra ut för båda lag så kan de inte ropa hej riktigt än. Fastän Calgary, på femte plats i Norra divisionen, har halkat efter så finns en möjlighet för laget att klättra och gå om både Montreal och Winnipeg. Och Ottawa på plats sex, skulle i teorin kunna gå om Montreal med minsta möjliga marginal.

I nattens kanadensiska möte hämtade Montreal hem ett 3–1-underläge i andra perioden. Lehkonen stod för reduceringen, Armia för kvitteringen och i tredje perioden kunde Canadiens spela hem segern.

För Winnipeg blev det lagets sjätte förlust på raken. Kristian Vesalainen spealde 13 minuter för Jets, Sami Niku fanns inte med i truppen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning