Rantamäki och Pejzlova visade vägen i HIFK:s storseger

Karoliina Rantamäki noterades för fyra poäng redan i första perioden och avslutade matchen med 2+3=5 som saldo då HIFK slog TPS med 8–2. Bild: Tommi Willberg

HIFK inledde den övre fortsättningsserien med en dominant prestation: 8–2 mot TPS.

Damernas FM-ligahockey är tillbaka efter en paus på över en månad. Den övre fortsättningsserien tjuvstartade på fredag kväll med HIFK-TPS i Helsingfors.

Skillnaden mellan grundserietrean HIFK och -fyran TPS blev hela sex mål då HIFK kammade hem poängen i en målfest som slutade 8–2. Av de tio fullträffarna kom hela sju i första perioden. Den första av dem efter elva sekunders spel då TPS:s tvåmålsskytt Estelle Duvin bjöd hemmalaget på en kalldusch.

Sedan var det HIFK för hela slanten. Efter en kvarts spel stod matchen 5–1 efter mål av Miressa Mäkelä, Karoliina Rantamäki, Johanna Kemppainen och Krista Parkkonen. Rantamäki var den stora stjärnan med två mål och två assist i första perioden. Hon avslutade matchen med 2+3 poäng i bagaget.

Paussiffrorna skrevs 5–2. Michaela Pejzlova – matchens poängetta med mäktiga 1+5 – gjorde andra periodens enda mål, Clara Rozier och Emmanuelle Passard fick måljubla i tredje perioden.

I den övre fortsättningsserien spelar Kiekko-Espoo, KalPa, HIFK, TPS, Ilves och HPK. De två bästa lagen i den nedre fortsättningsserien, som består av Team Kuortane, Kärpät, RoKi, Lukko, Sport och JYP, går också till slutspelet.

På lördagen inleder grundserievinnaren Kiekko-Espoo sin övre fortsättningsserie. På söndagen står HPK-HIFK och toppmötet KalPa-K-Espoo på programmet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning