Rangers utslaget – Aho gjorde tre för Carolina

Kaapo Kakkos Rangers missar slutspelet . NHL. Bild: Lehtikuva

Två mål av Mika Zibanejad räckte inte. New York Rangers och Kaapo Kakko missar NHL-slutspelet efter en förlust mot Washington.– Vi vill försöka att avsluta på topp, säger svenske forwarden Mika Zibanjead vid presskonferensen efter matchen.Sebastian Aho och hans Carolina visar fortsatt utsökt form. 5-2 senast mot Chicago och tre mål för Aho.

Rangers chanser att ta sig vidare till Stanley Cup var i ärlighetens namn inte särskilt goda inför mötet. Men trots att den inte var helt oväntat, var det en bitter förlust för tränaren David Quinn att tugga i sig.

– Det är en annan nivå av besvikelse. Vi fick inte tillräckligt gjort i år, säger han vid presskonferensen efter matchen.

Det var inte så att Rangers var chanslöst. Washington tog förvisso en 2–0-ledning via Nic Dowd och Conor Sheary. Men Zibanejad visade framfötterna och såg med två mål till att Rangers hade kvitterat två och en halv minut in i andra.

Kakko med ledningsmål

Två minuter senare gavt Kaapo Kakko till och med Rangers slutspelsdrömmar, när laget för första och sista gången under matchen gick upp i ledning.

Halvvägs in i perioden inträffade en situation där Washingtons Tom Wilson tryckte ned Pavel Butjnevitj, och sedan slog honom i huvudet. I storbråket som uppstod hann Wilson också ryka ihop med Artemij Panarin.

– Fruktansvärt, kommenterade Zibanejad, som var på isen vid tillfället, och försökte att hålla undan Washingtonspelare från att ge sig in i ormgropen.

– Ni såg alla vad som hände, det var noll respekt för spelet. Han kunde ha skadats allvarligt. Det är totalt onödigt, säger David Quinn om incidenten.

Innan perioden var över hade Washington kvitterat, och i tredje tog gästerna först ledningen, och sedan via Nicklas Bäckström utökat den.

– De fick det där 4–3 målet. Vi försökte att kämpa oss tillbaka, men vi lyckades inte hitta ett sätt att göra det i kväll, säger Mika Zibanejad.

Vill sluta på topp

Med en och en halv minut kvar satte Tom Wilson spiken i kistan, och slutresultatet skrevs 6–3 till gästerna.

– Oddsen att vi skulle klara det efter de senaste två matcherna var inte bra, och inte till vår fördel. Det är en tuff situation, du försöker att kämpa och göra ditt bästa och se hur långt det tar dig, säger Zibanejad.

Rangers har tre matcher kvar att spela.

– Vi vill försöka att avsluta på topp och förhoppningsvis ha något att bygga vidare på, att avsluta säsongen på ett någorlunda sätt, säger Zibanejad.

I öst är Washington, Pittsburgh, Boston och NY Islanders klara för slutspel. Rangers missar slutspel, likaså Philadelphia som är en av säsongens stora floppar.

I den centrala divisionen leder Carolina och är sedan länge klart för slutspel. Sebastian Aho är i kanonform och satte tre mål senast mot Chicago.

Florida och Tampa har också för länge sedan säkrat sin medverkar i slutspelet medan Nashville har ett fast grepp om den fjärde och sista slutspelsbiljetten. Nashville ligger fyra poäng före Dallas då lagen har tre, respektive fyra matcher kvar att spela och Dallas, finalist i somras, lär missa chansen att spela om Stanley Cup.

I den norra divisionen är Toronto klart för slutspel, likaså Edmonton. Winnipeg och Montreal likaså.

I väst är tunga mästarfavoriten Colorado och lika farliga Vegas för länge sedan klara för slutspel. De får sällskap av Minnesota och S:t Louis.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning