Rammstein får kritik för koncentrationsläger-video

Rammstein under en konsert i Helsingfors 2012. Bild: HBL-arkiv/Cata Portin

Det tyska industrirockbandet Rammstein får kritik för en video på bandets sajt, där de marknadsför sin kommande skiva Deutschland.

I videon ses de fyra bandmedlemmarna klädda som fångar i ett koncentrationsläger, där de väntar på avrättning med snaror kring sina nackar.

– Med den här videon passerar bandet en gräns, säger Förintelseöverlevaren Charlotte Knobloch till tidningen Bild, och kallar trivialiseringen av Förintelsen oansvarig.

Tyska regeringens kommissionär för antisemitism Felix Klein beskyller videon för att vara en "smaklös exploatering av konstnärlig frihet".

Rammstein är vana vid kontroverser. Bandnamnet kommer exempelvis från en olycka under en flyguppvisning vid flygbasen Ramstein, och valdes delvis för att provocera.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46