Raimo Summanen polisanmäld för pedofilkommentarer

Raimo Summanen Bild: Roni Rekomaa

Raimo Summanen har polisanmälts efter sina pedofilkommentarer för en vecka sedan.

Tränaren Raimo Summanen har polisanmälts för att ha kallat motståndartränaren för pedofil mitt under pågående match, uppger kvällstidningen Iltalehti. Summanen är assisterande tränare i Espoo United och skrek åt Hermes-tränaren Antti Karhula då lagen möttes i Karleby den 22 mars. Det finns en ljudupptagning från händelsen.

– I detta skede finns det inte så mycket att kommentera. Vi har lämnat in en anmälan hos Karlebypolisen och alltså satt igång maskineriet. Vi får se hur det börjar rulla, säger Karhulas advokat Tuukka Tieksola till Iltalehti.

Mestis stängde av Summanen i åtta matcher och dömde Espoo United till högsta möjliga böter – 4 000 euro.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning