Räikkönens bok intresserar många

Bild: Lehtikuva/Andrej Isakovic

Kimi Räikkönens biografi har väckt stor uppmärksamhet utomlands. Trots att det än så länge inte finns en engelsk översättning. Den kommer senare i höst.

Räikkönen var i Monza med på en presskonferens och fick många frågor. Exempelvis om hur han kunde dricka alkohol 16 dagar i sträck och sedan ändå stå på prispallen som trea i Spanien. Eller hur stora problem han fick när han gjorde sin militärtjänst då han kom för sent,inte var helt nykter eller helt enkelt inte dök upp alls.

Räikkönen har alltid varit mycket sparsam med berättelser om sitt privatliv så varför har han ändrat sig och avslöjar mycket?

- Kanske har något blivit felaktigt översatt, var hans första torra kommentar.

Med översättningar menar han alla de utdrag ur boken som finns på nätet på olika språk.

- Jag har alltid varit tillbakadragen för det har cirkulerat så många historier om mig. Jag förstår inte varför man nu tror att jag har avslöjat en massa hemligheter. Beslöt att boken skulle skrivas för jag tycker inte att det är en sådan stor dramatik. Jag har upplevt allt som står i boken.

- Det mesta känner de flesta till men kanske inte allt. Men det tycker jag inte gör så stor skillnad.

Lika tystlåten som Kimi har varit på presskonferenser och intervjuer var han också när det gällde hans privatliv. Tills hustrun Minttu övertalade honom att vara med på sociala medier som Instagram. Där får man veta vad privatmänniskan Kimi gör. Och till och med tips om leksaker för barn.

Stallkamraten Sebastian Vettel gör tvärtom. Hans namn letar man förgäves efter i alla sociala media och han säger heller inte mycket om sitt liv utan för racerbanan.

-J ag klipper gräset och går och handlar. Låter kanske tråkigt för många men det är så jag vill ha det.

Bok?

-Nej. Inga planer och jag tror inte att jag kan hänga på Kimi. Jag har visserligen inte läst hans eftersom den bara finns på finska men min bok skulle absolut inte vara så spännande. Så det får nog vänta några år till.

I många länder gör man omröstningar för att få fram den mest populära föraren. Kimi vinner ofta.

Med boken har racerföraren Kimi Räikkönen nu också blivit en kultfigur.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00