Räikkönen trea i kvalet – missnöjd

En synnerligen rörd Lewis Hamilton fick sin fjärde raka pole position på Silverstone. I rutorna bakom honom står Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen och Valtteri Bottas. Mellan de tre första var skillnaden bara 0,1 sekund.

Kimi var på väg mot pole. I den första och tredje sektorn var han snabbare än Hamilton, men i den andra sektorna förlorade han tid.

– Jag är inte helt nöjd med den platsen, säger Räikkönen.

- Hade allt som behövdes för att få pole men låste hjulen en gång och det kostade mig första rutan på gridden. Var snabbast i första sektorn men det blev lite oroligt så tog det lite lugnare.

Loppet?

-Kommer att försöka göra en lika bra start som i Österrike men man vet aldrig vad som händer. Om det blir lika varmt som de här sista dagarna blir det inte lätt. Däcken kommer att slitas snabbare.

Valtteri Bottas förlorade tre tiondelar till sin stallkamrat, Hamilton.

- Jag är besviken. Var snabb och allt såg ut att gå bra men tappade allt i två kurvor, förklarar han.

-I loppet tippar jag att det kommer att bli tufft mellan oss och Ferrari.

Svår bana

Alla är överens om att Silverstone är en av de bästa banorna på kalendern. Fysiskt ansträngande och föraren måste vara mycket exakt i sin körning. Plus att på grund av den höga hastigheten är g-krafterna värre än på många andra banor. Lewis Hamilton har dock varit kritisk och hävdar att banan blivit sämre med den nya asfalten.

- En helt annan bana jämfört med förra året. Bättre grepp med den nya asfalten men guppigare. Som tur är verkar det inte påverka oss. De enda ställen som kan bli besvärliga är ett par kurvor.

Vad som också kan ställa till med problem är hettan. Under träningen i fredags var temperaturen i asfalten över 50 grader.

SILVERSTONE, Storbritannien

Formel 1

tidskval

1) Lewis Hamilton, Storbritannien, Mercedes, 1.25,892, 2) Sebastian Vettel, Tyskland, Ferrari, +0,044, 3) Kimi Räikkönen, Finland, Ferrari, +0,098, 4) Valtteri Bottas, Finland, Mercedes,+0,325, 5) Max Verstappen, Nederländerna, Red Bull, +0,710, 6) Daniel Ricciardo, Australien, Red Bull, +1,207, 7) Kevin Magnussen, Danmark, Haas, +1,352, 8) Romain Grosjean, Frankrike, Haas, +1,563, 9) Charles Leclerc, Monaco, Sauber, +1,987, 10) Esteban Ocon, Frankrike, Force India, +2,302... 15) Marcus Ericsson, Sverige, Sauber, +2,499.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning