Räikkönen sur på reporter: "vad menar du?"

Kimi Räikkönen är inte nöjd med sina resultat, men nöjd med stallets jobb. Bild: Roslan Rahman / AFP / Lehtikuva

Kimi Räikkönen medger att han inte är nöjd med sina resultat i år.– Men jag struntar i vad andra tycker, säger Ferrarikusken.

Ferrari har haft lite motgångar under de senaste tävlingarna och nu ser det ut som att Mercedes och Lewis Hamilton tar hem VM-titeln. Men Kimi Räikkölnen är kolugn inför GP i Austin.

– Vi försöker hela tiden göra vårt bästa. Vi hade lite problem senast, men det påverkade inte stämningen inom stallet. Tekniska problem hör till i formel 1, säger han under en pressträff inför USA:s GP enligt Speedweek.com.

Han tror inte Ferrari kommer att överreagera. Inte alls.

– Varför skulle vi göra det? Det som hände var ganska normalt i racing.

Sebastian Vettel tvingades avbryta efter bara fem varv på grund av motorproblem i Japans GP. I föregående GP i Malaysia kom Räikkönen inte till start och Vettel blev utan tid i tidskvalet på grund av motorfel. I Singapore kraschade Räikkönen och Vettel på startrakan.

– Jag vet inte hur starka vi kan vara i USA. Jag kan inte veta vad som händer på söndag. Men jag ser ingen anledning till att vi inte borde vara starka.

En reporter ställer frågan om Räikkönen är bekymrad över Ferraris svaga kvalinsatser.

– Jag vet inte vad du menar. En Ferrari har stått i första raden i de tre senaste GP-tävlingarna. Är inte det tillräckligt bra för dig? säger Räikkönen smått irriterat.

– Det stämmer att vi ofta varit snabbare i tävlingarna än i träningarna.

Räikkönen blir också tillfrågan om sin egen säsong. Han ligger för närvarande femma i VM-tabellen.

– Ser man bara till resultaten är jag inte nöjd. Men jag är nöjd över stallets jobb. Jag är i nöjd med mig själv för det mesta, fast jag inte alltid får ut allt ur bilen. Jag struntar i vad andra säger.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning