Räikkönen om krocken: "Jag förtjänade straffet"

Valtteri Bottas, längst till höger, ledde men blev till sist fyra i formel 1-loppet brittiska Silverstone.Bild: TT/AP/Luca Bruno

Kimi Räikkönen blev trea i söndagens formel 1-tävling på Silverstone. Det trots att han rammade britten Lewis Hamilton, som efter krocken lyckades klättra upp till en andra plats.– Det var mitt fel, säger Räikkönen.

Storbritanniens grand prix blev ett lopp med mycket känslor där hemmaföraren Lewis Hamilton var i händelsernas centrum.

Britten hade pole position men fick inte alls till starten utan fick se både Sebastian Vettel och stallkamraten Valtteri Bottas passera.

I den tredje kurvan kom sen nästa smäll för Hamilton när han blev påkörd av Kimi Räikkönen i Ferrari. Hamilton snurrade och var i stort sett sist i loppet när han kom igång igen.

– Det är en intressant taktik, sade Hamilton i en intervju i samband med prisutdelningen.

Räikkönen erkände att han gjort ett misstag, vilket även domarna ansåg och bestraffade honom med tio sekunder stopp i samband med sitt första depåstopp.

– Det var mitt misstag. Jag förtjänade straffet. Så går det ibland, sade Räikkönen.

Trots att Hamilton snurrade och halkade ner till botten av fältet och att Räikkönen straffades var det de fyra stora som gjorde upp om segern.

När säkerhetsbilen släppte fältet efter en olycka på det 44:e varvet var det stenhård körning mellan fyra stora. Bottas ledde då loppet, men kunde inte stå emot på slutet. Vettel kunde ta hem sin 51:a GP-seger i karriären före Hamilton och Räikkönen. Vettel leder nu mästerskapet med åtta poäng.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22