Räikkönen: kunde inte göra nånting

Singapores GP tog snabbt slut för Kimi Räikkönen och Max Verstappen. Bild: Lehtikuva/Mohd Rasfan

Kimi Räikkönen väljer att inte beskylla någon för kalabaliken i Singapore.

Kimi Räikkönens GP slutade i en katastrof. Han fick en utmärkt start, körde förbi Red Bull-förarna Max Verstappen och Daniel Ricciardo och var på väg förbi stallkamraten Sebastian Vettel då olyckan var framme. Först körde Verstappen in i Räikkönens bil och sedan kolliderade finländaren med Vettel.

– Fanns inte så värst mycket att göra, säger han till C More.

– Jag fick en bra start, körde rakt och plötsligt får jag en smäll i bakdäcket. Det var ett ganska kort och dåligt slut.

Alla tre tvingades avbryta, vilket är en katastrof i synnerhet för Ferrari då Mercedes och Lewis Hamilton kunde utöka sin VM-ledning. Tävlingsjuryn kommer att förhöra alla tre och eventuellt utdela bestraffningar.

– Alla har säkert sin egen åsikt om vems fel det var och varför, men det påverkar inte resultatet alls, säger han.

Däremot har Verstappen en klar åsikt om vem som var skyldig: Vettel. Han anser att Vettel tvingade ut honom till vänstra sidan och förorsakade kollisionen med Räikkönen.

– Jag fick en lite bättre start än Sebastian. Han flyttade utåt till vänster och tog mitt utrymme. Kimi fick en strålande start och kom förbi mig från vänster. Sebastian såg säkert inte heller det. Jag kan inte bara försvinna från banan och i princip blev jag sandwichad av två Ferraribilar, säger han till C More.

Ferrari hade ett riktigt bra tidskval och ett bra utgångsläge inför Singapores GP. Men Räikkönens bästa start den här säsongen gick till spillo.

– Det värmer inte värst mycket att det går bra i hundra meter, säger Räikkönen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03