Räikkönen femte i tidskvalet i Singapore

Bild: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Ferraris Kimi Räikkönen startar från ruta fem i Singapores GP i formel 1 i morgon.

– Det första varvet i den tredje kvalsessionen var bra och jag visste att jag måste försöka lite för mycket för att det skulle gå fortare under andra varvet. Det lyckades inte och då gick det så här, sade Räikkönen.

Ferraris tidskval i den fuktiga hettan i Singapore gick på grund av teknikproblem åt skogen för Sebastian Vettel. Han kom sist på grund av problem med fjädringen. Ferrari försökte fixa problemet i depån men tiden räckte inte.

– Det var aningen irriterande när vi först beslutade att köra andra varvet som inte gick snabbare. Sedan skulle jag in i depån och felet repareras men då räckte inte tiden, sade Vettel, som vann Singapores GP i fjol, efter att ha tagit pole position.

Räikkönen var trots allt relativt nöjd med sin bil.

– Bilen betedde sig ganska bra utom att den saknade en aning fäste. Det fanns ändå inte något vi kunde ha åtgärdat för att kunna köra fortare, än då fästet i allmänhet.

Nico Rosberg startar för första gången från första rutan i Singapore. Från andra rutan startar Red Bulls Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton i den andra Mercedesen kom trea. I fjärde rutan startar Red Bulls Max Verstappen.

Rosberg har aldrig stått på prispallen i Singapore men nu hoppas han kunna fira sitt 200:e GP-lopp med att ta över ledningen i VM-serien av Hamilton, som har två VM-poäng mer än Rosberg.

– Jag är verkligen glad över det här inför mitt 200:e GP. Det här var utan tvivel ett av mina topp-tre bästa varv någonsin, sade en glad Rosberg, som kom fyra i Singapore i fjol.

Rosberg är i form efter segrar i de två senaste GP-racen i Belgien och Italien.

I sex av de åtta GP-tävlingarna på Singapores gatubana hittills har vinnaren startat från pole position.

– Jag gillar den statistiken, sade Rosberg.

Williamsföraren Valtteri Bottas gick med knapp nöd vidare till den andra kvalomgången men kom där 11:a och slogs ut. Han missade den sista kvalsessionen med tre tusendelar av en sekund. (FNB–AFP)

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning