Rädsla för virus stoppar japanska ballonger

Supportrar till Hanshin Tigers brukar släppa upp mängder med ballonger under matcherna. Arkivbild. Bild: ITSUO INOUYE/AP-TT

Fans till den japanska baseball-klubben Hanshin Tigers har som tradition släppt ballonger under sitt lags matcher. Nu är det slut med den saken när rädslan för coronaviruset blivit för stor.

Åskådarna brukar var och en blåsa upp en korvformad ballong och sedan släppa dem samtidigt upp i luften, varpå ballongerna ger ifrån sig ett skriande ljud och sedan trillar ner över arenan igen.

Även andra klubbar i den japanska ligan har förbjudit sina supportrar från detta firande efter att det nya coronaviruset dödat över 700 personer och smittat 34 000 i Kina.

Hanshin Tigers (Hanshin Taigasu), en av Japans äldsta professionella klubbar, införde ett liknande förbud under svininfluensan 2009.

Inför OS i Tokyo den 24 juli har kval i grenar som badminton och boxning ställts in i Kina. Men Japans premiärminister Shinzo Abe insisterar att förberedelserna inför spelen ska fortgå som vanligt.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning