Radiostationer ratar Michael Jackson

Michael Jackson på scen i ett fotografi taget 1993. Bild: JEFF WIDENER

Flera radiostationer i Australien, Kanada och Nya Zeeland har slutat spela musik med Michael Jackson efter att nya anklagelser om sexuella övergrepp mot barn framkommit.

Nova Entertainment, som driver radiostationer i Sydney i Australien, är den senaste i raden som bannlyser den framlidne popikonen. I Nya Zeeland har Jackson nästan helt försvunnit från etern sedan landets två största radiobolag, Mediaworks och NZME, slutat spela hans låtar.

– Vi avgör inte om Michael Jackson är skyldig till pedofili, vi ser till att våra radiostationer spelar musik som folk vill höra, säger Mediaworks innehållschef Leon Wratt till Magic FM.

Tidigare i veckan stoppade norska NRK musik av Michael Jackson, men beslutet drogs tillbaka efter kritik.

I den omtalade dokumentärserien "Leaving Neverland" anklagas Jackson för sexuella övergrepp på två pojkar, som nu är vuxna. Filmen har väckt starka reaktioner. Bland annat har dödsboet efter Jackson stämt tv-kanalen HBO på 100 miljoner dollar. Dokumentären har svensk premiär på SVT nästa vecka.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02