Radio vanligaste kanalen för musik

Bild: Mostphotos

Efter radion är Youtube och fysiska musikprodukter de vanligaste sätten att konsumera musik.

Finländarna konsumerar fortfarande musik överlägset mest via radio, skriver Utbildnings- och kulturministeriet i ett pressmeddelande. Efter radion kommer Youtube och fysiska produkter, enligt ministeriets undersökning.

Nästan två miljoner finländare använder program som Spotify för att lyssna på musik via webben, då siffran var 1,8 miljoner förra året.

Då det gäller video så ser 92 procent av finländarna på direktsändningar åtminstone ibland, medan 74 procent kollar på webb-tv.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning