Radikal ändring i Tour de Ski – "blir spännande"

Slutbacken har blivit Tour de Skis kännetecken. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Slutbacken i Tour de Ski får en helt ny uppsyn.

Tour de Ski har etablerat sig som en klassiker i skidsäsongen och nästa vinter blir etapploppet mera prestigefyllt än på länge då det inte är något stort mästerskap i sikte. Då beslutar internationella skidförbundet FIS att införa en drastisk förändring, uppger NRK.

Det blir inte mera någon avslutande jaktstart uppför slutbacken Alpe Cermis. I stället blir det en masstart med målgång uppe på Alpe Cermis. Det betyder att den som är först uppe inte längre automatiskt är segrare i sammandraget.

– Det blir en mer spännande sista dag. Det är inte ofta som det varit kamp om vem som är först uppe, det har varit mera fokus på individen som sliter sig upp för den ändlösa backen. Jag tror vi får ett jämnt fält ganska högt uppe och då blir det fokus vem som vinner avslutningsetappen, säger FIS-längdkommitténs ordförande Vegard Ulvang till NRK.

– Jag tycker det är är spännande och att vi ska pröva någonting nytt. Tour de Ski har existerat i 13 år och det behövs en liten vitamininjektion.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54