Radhus brann i Sibbo – polisen misstänker att branden var anlagd

Radhuset i Sibbo förstördes i branden. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Radhus brann i Sibbo – polisen misstänker att branden var anlagd. Ett radhus med fem bostäder brann i Nickby i Sibbo natten mellan torsdag och fredag.

Nödcentralen fick ett larm om en brand på Klockarvägen strax efter midnatt. Polisen anlände till platsen innan brandkåren och väckte alla som bor i huset.

Över tio räddningsenheter deltog i släckningsarbetet som pågick i flera timmar. Ingen skadades i branden, men de boende har inte kunnat återvända till sina hem, uppger polisen. Polisen i Östra Nyland misstänker att branden var anlagd.

Polisen har gripit personen som misstänks ha anlagt branden. Den misstänkta gärningsmannen greps redan under natten i närheten av radhuset. Polisen utreder branden som grovt sabotage.

En lägenhet totalförstördes i branden och de övriga lägenheterna har fått vattenskador. Alla lägenheterna är nu obeboeliga.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning