Radhus brann i Sibbo – polisen misstänker att branden var anlagd

Radhuset i Sibbo förstördes i branden. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Radhus brann i Sibbo – polisen misstänker att branden var anlagd. Ett radhus med fem bostäder brann i Nickby i Sibbo natten mellan torsdag och fredag.

Nödcentralen fick ett larm om en brand på Klockarvägen strax efter midnatt. Polisen anlände till platsen innan brandkåren och väckte alla som bor i huset.

Över tio räddningsenheter deltog i släckningsarbetet som pågick i flera timmar. Ingen skadades i branden, men de boende har inte kunnat återvända till sina hem, uppger polisen. Polisen i Östra Nyland misstänker att branden var anlagd.

Polisen har gripit personen som misstänks ha anlagt branden. Den misstänkta gärningsmannen greps redan under natten i närheten av radhuset. Polisen utreder branden som grovt sabotage.

En lägenhet totalförstördes i branden och de övriga lägenheterna har fått vattenskador. Alla lägenheterna är nu obeboeliga.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning