Räddningspaket på 500 miljoner euro till schweizisk idrott

Ett statligt krispaket ska rädda schweiziska ishockey- och fotbollsklubbar. Arkivbild. Bild: Melanie Duchene/Keystone via AP

Den schweiziska regeringen hjälper landets ishockey- och fotbollsklubbar med ett räddningspaket på 350 miljoner schweiziska franc (cirka 360 miljoner euro).

Regeringen är dock noga med att påpeka att pengarna inte får gå till spelarlöner.

Den schweiziska fotbollsligan har ännu inte tagit beslut om säsongen, som pausades i början av mars, ska återupptas. Ishockeyn tog redan från början beslut om att ställa in resten av säsongen.

"Hörnstenarna i schweizisk idrott är hotade som en konsekvens av coronapandemin, på grund utebliven biljett- och säsongskortsförsäljning, inställda evenemang och annullering av sponsorkontrakt. Tidigare erfarenheter från ekonomiska och finansiella kriser visar att idrotten drabbas allvarligare och mer permanent", skriver regeringen i ett uttalande.

Stödpaketet betalas ut i form av lån.

Ytterligare 150 miljoner franc (cirka 155 miljoner euro) erbjuds till resterande idrotter.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning