R-kiosken blev biluthyrning

R-kioskerna breddar utbudet och börjar hyra ut bilar.Bild: Pressbild

Nu kan du springa ner till R-kiosken, köpa kvällstidningen och samtidigt hyra en bil för en månad.

R-kioskerna har ingått ett samarbete med OP Kausiauto och förmedlar från och med nu också hyrbilar. Avtalstiden är minst en månad. Öppningserbjudandet i kioskerna gäller hela juni för en Toyota Yaris. Priset är 495 euro, vilket är betydligt lägre än summan på OP Kausiautos egen nätsida. Normalpriset är 569 euro.

– Eftersom kioskerna är populära mötesplatser kändes det naturligt att plocka in också biluthyrning i vårt utbud, säger kategorichefen Sanna Toijonen på R-kioski.

Utbudet av bilar är stort, och man betalar för sin månad när man bokar bilen. Avtalet är i kraft så länge kunden önskar.

När bokningen är betald får kunden bilen levererad till dörren, i bästa fall nästa dag. R-kioskerna samarbetar i praktiken med Pivo Wallet, som är en del av OP-gruppen.

– Det här är en del av den förändring i konsumentbeteendet som vi ser på många håll. I stället för att äga saker vill allt fler hyra service. Man vill ha en bil just när man behöver den, men kanske inte hela tiden, säger Toijonen.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33