Qatar erkände dödsfall på VM-bygge

Bild: EPA/STR EPA/STR

Qatar har för första gången erkänt att ett dödsfall inträffat på ett VM-bygge. Landet ska ordna fotbolls-VM 2022 och många stora stadionbyggen pågår sedan länge.

En gästarbetare från Nepal dog den 22 oktober efter att ha blivit påkörd av en lastbil lastad med vatten. Den qatariska myndighet som övervakar VM-byggena gick ut med beskedet på onsdagen.

Gästarbetarnas arbetsförhållanden i Qatar har kritiserats massivt på många håll i världen, men hittills har arrangörerna nekat till alla uppgifter om dödsfall. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning