Putin-kritiker hittad död i London

Polisen spärrar av vägen till Boris Berezovskijs residens i Ascot 2013. Arkivbild.Bild: TT/AP/Sang Tan

En rysk affärsman och nära vän till den avlidne ryske oligarken och regimkritikern Boris Berezovskij har hittats död i sitt hem i London, rapporterar The Guardian.

Nikolai Glusjkov, 68, hittades död av sin familj sent på måndagen, enligt tidningen. Han levde i exil i Storbritannien där han fått politisk asyl efter att tidigare ha avtjänat ett femårigt fängelsestraff i Ryssland för bland annat bedrägeri och penningtvätt, som han dömts för i egenskap av vice vd för flygbolaget Aeroflot.

Dödsorsaken är än så länge oklar. Fallet utreds av brittisk antiterrorpolis, på grund av de kretsar Glusjkov umgicks i. Polisen gör ännu ingen koppling till giftattacken i Salisbury.

– Det är för närvarande oklart vad som orsakat dödsfallet. Det finns inga bevis för en eventuell koppling till händelsen i Salisbury, säger en icke namngiven källa på Scotland Yard till The Guardian.

Boris Berezovskij hittades död i sitt hem 2013, efter vad som tros ha varit ett självmord. Han var i sin tur nära vän till den avhoppade ryske agenten Aleksandr Litvinenko som giftmördades 2006.

Glusjkov var en av dem som starkt ifrågasatte att Berezovskij skulle ha tagit sitt liv.

Berezovskijs död är en i raden som nu åter tas upp för granskning av brittisk polis, efter giftattacken mot Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal i Salisbury.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42