Putin: Förstår inte varför rena idrottare ska lida

Vladimir PutinBild: SERGEY CHIRIKOV

Vladimir Putin säger att det är orättvist att stänga av alla ryska friidrottare.

Rysslands president Vladimir Putin fördömer Internationella friidrottsförbundet IAAF:s beslut att hålla rysk friidrott fortsättningsvis avstängd från internationella tävlingar. Putin säger att avstängningen är orättvis.

Putin sade att han förväntar sig att Internationella olympiska kommittén ska reagera på saken och att saken ännu ska diskuteras med världsantidopningsbyrån Wada. Putin bestred att ryska idrottare systematiskt skulle dopa sig.

– Ansvaret ligger alltid hos individerna och de idrottare som inte har någon koppling (till dopningsförseelser) borde inte behöva lida, sade Putin.

– Också vi är rasande då vi möter dopning och vi jobbar för att de skyldiga ska straffas. Men jag förstår verkligen inte varför rena idrottare ska lida.

Putin sade också att Ryssland ska förstärka antidopningsverksamheten i landet.

IAAF beslöt på fredagen enhälligt att den ryska avstängningen förblir i kraft tills vidare. Enskilda idrottare har dock möjlighet att ansöka om dispens att tävla i OS i Rio de Janeiro.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00