Pussy Riot gör protestspelning i Alabama

Pussy Riot uppträder i Alabama på torsdag i protest mot delstatens nya abortlagar. Bild: Jim Ross/TT-AP

Alabama är en av flera amerikanska delstater som den senaste tiden har infört nya hårdare abortlagar. Delstaten har gått så långt att man nästan förbjudit abort helt, något som har lett till stora protester i USA och runt om i världen.

Några som nu ansluter sig till protestskaran är den ryska punk- och aktivistgruppen Pussy Riot, som på torsdag uppträder i Alabama för att visa sitt stöd för delstatens kvinnor.

"Det är löjeväckande att det 2019 fortfarande är en fråga om kvinnor ska få göra abort. Vi vill komma till Alabama och stötta kvinnor som just nu är i en ganska kritisk och sårbar position", säger Nadja Tolokonnikova, medgrundare av Pussy Riot.

Biljetterna till spelningen är slutsålda och intäkterna kommer att gå till kvinnorättsorganisationer i USA som kämpar mot de nya abortlagarna.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46