Puppy Parade intar Helsingfors

På söndag ordnas för fjärde gången den stora "valpparaden" i Brunnsparken i Helsingfors. Bild: Mostphotos

Söndagen är alla hundälskares dröm. Då ordnas för fjärde gången den stora "valpparaden" i Brunnsparken i Helsingfors.

Även om paradens namn indikerar att det enbart är en parad för valpar, är hundar i alla åldrar välkomna att delta. Paraden går startar vid Brunnshuset och går genom Brunnsparken (se en karta här). Efteråt får åskådarna klappa och leka med hundarna.

För att få delta i paraden så måste din hund vara vaccinerad och komma överens med andra hundar och människor. På plats kommer även finnas en återvinningsstation där man kan lämna hundprylar man inte längre har behov av. Prylarna doneras sedan till välgörenhet.

Publiken som deltar i evenemanget ska komma ihåg att närma sig hundarna försiktigt. Många hundar kan vara skygga även om de vågar delta i paraden. Man bör ge hundarna lugn och ro och gärna samlas i slutet av paraden om man vill leka mer med hundarna.

Paraden har hittills varit en stor succé och i år så förväntas hundratals hundar och deras ägare delta. Jukka Mäenpää är huvudarrangör och ser mycket fram emot paraden.

– Vi har fått väldigt positiv respons av deltagare i de tidigare paraderna. Jag hoppas det är många som vill delta, det är väldigt roligt för barn, vuxna och hundar i alla åldrar.

Mäenpää uppmärksammar även deltagare på att det finns ett markerat område i slutet av paraden där man får leka med hundarna.

– Vi har haft lite problem med barn som ränner ut på rutten och vill leka under paradens gång. Jag tror den här "lekstationen" uppskattas stort, säger han.

För att delta i Puppy Parade behöver man inte anmäla sig, det är bara att ta sig till Brunnsparken och njuta av en sommardag fylld av glada miner och söta hundar. Paraden startar klockan 15 utanför Brunnshuset.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning