Pulli över åtta meter i Stockholm – fick vara med i kritiserad finalrunda

Kristian Pulli nådde 8-metersgränsen i Stockholm. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Kristian Pulli kom trea i längdhoppstävlingen i Diamond League.

Kristian Pulli kan vara nöjd med sin debut i prestigefyllda Diamond League. 25-åringen kom trea i längdtävlingen där hans längsta hopp mätte 8,02 meter.

I längdtävlingen testades ett nytt – och kritiserat – tävlingskoncept där de tre bästa hopparna efter fem omgångar gör upp om segern i den sjätte och sista omgången, oavsett tidigare resultat.

Pulli hoppade långt på sista försöket men det blev övertramp. Svensken Thobias Montler ledde efter fem hopp på 8,13 före sydafrikanen Rushwal Samaai (8,07). Samaai hoppade ändå 8,09 på sitt sjätte hopp medan Montlers resultat blev 8,06. Därmed korades Samaai till vinnare.

– Den där sista omgångens segerkamp var nytt för mig, men det gav en adrenalinkick då segern stod på spel. Synd att mitt sista hopp var ett övertramp, säger Pulli i ett pressmeddelande från Friidrottsförbundet.

I Kalevaspelen tog Pulli guld men på grund av små känningar hoppade han endast tre hopp i Åbo. I Stockholm blev det dubbelt så många men helt smärtfri var Pulli inte. Men rekordmannen är nöjd.

– Det var fint att tävla i Diamond League. Det var ett av mina mål för sommaren och jag kunde utmana tuffa hoppare även om jag inte var i den form jag hade hoppats på, säger Pulli.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning