Pulled chicken wrap

En fuskvariant på pulled chicken passar utmärkt att ladda en wrap med. Gärna tillsammans med picklad rödlök och chips. Bild: Janerik Henriksson/TT

Det är faktiskt tillåtet att fuska. Utgå från en färdiggrillad kyckling och gör en smarrig wrap med hjälp av bbq-sås på flaska.

För 4–6 portioner, 20 minuter

valfria platta bröd

1 grillad kyckling

3 dl bbq-sås, gärna rökig

1/2 påse coleslawblandning

1 liten påse chips

1 kruka färsk koriander

Picklad rödlök:

1/2 dl ättikssprit (12 %)

1 dl socker

2 dl vatten

2 lagerblad

2 rödlökar, tunt skivade

Gör så här:

1. Värm bröden inlindade i folie i ugnen.

2. Slit loss köttet från kycklingskrovet med hjälp av två gafflar. Lägg i en kastrull och häll över bbq-såsen. Låt puttra på svag värme i 10–15 minuter.

3. Koka under tiden upp ättika, socker, vatten och lagerblad. Lägg i rödlöken och låt svalna.

4. Fördela kyckling, picklad rödlök och coleslawblandning i bröden. Bryt över en näve chips och toppa med generöst med korianderblad. Rulla ihop så tajt som möjligt. Vira gärna in i folie, servett, smörpapper eller liknande. Servera med extra servetter.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning