Pulled chicken wrap
Det är faktiskt tillåtet att fuska. Utgå från en färdiggrillad kyckling och gör en smarrig wrap med hjälp av bbq-sås på flaska.
valfria platta bröd
1 grillad kyckling
3 dl bbq-sås, gärna rökig
1/2 påse coleslawblandning
1 liten påse chips
1 kruka färsk koriander
Picklad rödlök:1/2 dl ättikssprit (12 %)
1 dl socker
2 dl vatten
2 lagerblad
2 rödlökar, tunt skivade
Gör så här:1. Värm bröden inlindade i folie i ugnen.
2. Slit loss köttet från kycklingskrovet med hjälp av två gafflar. Lägg i en kastrull och häll över bbq-såsen. Låt puttra på svag värme i 10–15 minuter.
3. Koka under tiden upp ättika, socker, vatten och lagerblad. Lägg i rödlöken och låt svalna.
4. Fördela kyckling, picklad rödlök och coleslawblandning i bröden. Bryt över en näve chips och toppa med generöst med korianderblad. Rulla ihop så tajt som möjligt. Vira gärna in i folie, servett, smörpapper eller liknande. Servera med extra servetter.