Pulitzerpristagaren Mary Oliver är död

Mary Oliver. Arkivbild. Bild: TT-AP/Mark Lennihan

Den amerikanska poeten Mary Oliver har avlidit, 83 år gammal, rapporterar BBC.

Mary Oliver har gett ut över 15 poesisamlingar och är känd för sitt raka och tydliga språk och sina många naturskildringar.

1984 tilldelades hon det prestigefulla Pulitzerpriset för American primitive och 1992 tog hon emot litteraturpriset National Book Award för New and selected poems.

"Tack, Mary Oliver, för att du gett oss så många ord att leva efter", skriver den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton på Twitter och lägger till ett utdrag ur Olivers kända dikt The summer day:

"Säg mig, vad är det du planerar att göra med ditt enda vilda och värdefulla liv?"

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning