Pukkis hattrick tog Bröndby vidare

Teemu Pukki nätade tre gånger för Bröndby i matchen mot Hertha Berlin.Bild: Liselotte Sabroe

Teemu Pukki gjorde alla tre målen då Bröndby hemmaslog Hertha Berlin med 3–1 i Europa League-kvalet. Målen var precis vad Bröndby behövde, för danskarna gick vidare med sammanlagt 3–2.

– Vi förtjänade segern och jag tycker vi var det bästa laget på planen. Vi nådde resultatet vi var ute efter och vi ville verkligen vidare till nästa omgång, säger Pukki på Bröndbys webbplats.

Hattricket var hans första i Bröndby.

– Det var fantastiskt. Men jag fick också bra framspelningar av mina lagkamrater, speciellt på första målet då jag bara behövde trycka bollen över mållinjen.

I och med HJK:s uttåg i Europa League-kvalet på torsdag kväll finns inga finländska lag kvar i de europeiska fotbollscuperna. För Danmark går det betydligt bättre – FC Köpenhamn är kvar i Champions League-kvalet och landets alla tre representanter i Europa League är också klara för den sista och avgörande cupomgången före gruppspelet.

Bröndby möter Panathinaikos i kampen om en plats i Europa Leagues gruppspel.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00