Pukki efter revanschen: "Vi tränade i lördags – nu lyckades jag"

Teemu Pukki har öst in mål hela hösten. I Nations League har han stått för två baljor på två matcher. Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Teemu Pukki var på gott humör efter att ha skjutit Estland i sank. Målformen har hållit i sig hela hösten. – Det beror kanske på rutin, säger han.

Ett mål mot Ungern och ett mot Estland. Det är allt Finland har behövt i Nations League. Utan Teemu Pukkis fullträffar hade de blåvita legat risigt till – nu ser det ljust ut.

– Det rullar på fint, särskilt resultatmässigt. Men vi hade kunnat spela bättre mot Estland. Om en månad ska vi vara ännu vassare, säger Pukki.

Segermålet mot Estland var som en repris från en situation i matchen mot Ungern – med en klar skillnad. I lördags lobbade Pukki bollen i stolpen och sparkade ilsket på en reklamskylt. Mot Estland träffade han rätt.

Pukki skrattar då situationerna förs på tal.

–  Vi tränade i lördags – nu lyckades jag. Visst var situationerna identiska.

"Har haft det svårt"

Pukkis höst har varit en enda stor framgång, både i landslaget och i nya klubben Norwich. Anfallaren har svårt att sätta fingret på exakt vad som står bakom målformen.

– Tidigare har jag haft det svårt i landslaget. Efter att ha gått mållös i långt över ett år kändes det verkligen tungt. Målformen kanske beror på att jag har rutin och inte stressar för mycket. Det kommer alltid att dyka upp nya chanser.

Nu väntar en landslagspaus på en månad innan Nations League-matcherna fortsätter. För Finlands del är utgångsläget läckert: de blåvita toppar gruppen med tre poäng ner till Grekland och Ungern.

Pukki vill se ett snäppet bättre Finland i bortamatchen mot Estland och hemmamatchen mot Grekland i oktober.

– Vi har en del att förbättra. Både jag och andra spelare hade chanser att öka på ledningen i dag. Vi måste bli mer kliniska.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03