Publikens stöd ger spelarna gåshud: "Vi är också supportrar"

Vi har helt klart en fotbollskultur, säger lagkaptenen Tim Sparv. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Drygt 16 000 åskådare kom till Tammerfors. De får en famn av kärlek från landslaget.

Landslaget har skapat ett stort intresse runt sig. På lördagen visade den finländska publiken i Tammerfors sin kärlek efter segern mot Bosnien-Hercegovina.

Åskådarna ställde sig upp på slutet och i kurvan stod de mest hängivna supportrarna och dansade.

Spelarna hittar knappt orden efter matchen.

– Det känns helt otroligt. Jag är väldigt tacksam att vi får med oss folket. Det är svårt att beskriva. Vi spelare är supportrar, men vi spelar också. Att få stå på planen är makalöst, säger Paulus Arajuuri.

– Man fick nästan tårar i ögonen efter matchen. Det var strålande att spela här i Tammerfors. Vi har helt klart en fotbollskultur, säger Tim Sparv.

Förbundskaptenen Markku Kanerva tackar hemmapubliken för det trogna stödet. Finland tog sin sjätte raka hemmaseger – och den femte i följd på Ratina-stadion i Tammerfors.

– Vi belönade en fantastisk publik.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning