Publikens stöd ger spelarna gåshud: "Vi är också supportrar"

Drygt 16 000 åskådare kom till Tammerfors. De får en famn av kärlek från landslaget.

Landslaget har skapat ett stort intresse runt sig. På lördagen visade den finländska publiken i Tammerfors sin kärlek efter segern mot Bosnien-Hercegovina.

Åskådarna ställde sig upp på slutet och i kurvan stod de mest hängivna supportrarna och dansade.

Spelarna hittar knappt orden efter matchen.

– Det känns helt otroligt. Jag är väldigt tacksam att vi får med oss folket. Det är svårt att beskriva. Vi spelare är supportrar, men vi spelar också. Att få stå på planen är makalöst, säger Paulus Arajuuri.

– Man fick nästan tårar i ögonen efter matchen. Det var strålande att spela här i Tammerfors. Vi har helt klart en fotbollskultur, säger Tim Sparv.

Förbundskaptenen Markku Kanerva tackar hemmapubliken för det trogna stödet. Finland tog sin sjätte raka hemmaseger – och den femte i följd på Ratina-stadion i Tammerfors.

– Vi belönade en fantastisk publik.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54