PSG utan Neymar vann i premiären

PSG:s anhängare är inte så nöjda över Neymars beteende och uppmuntrar brassen bland annat att "dra åt skogen" i bildens lakan. Bild: Franck Fife / AFP / Lehtikuva

Regerande franska mästaren PSG fick en fin start på den franska ligasäsongen. I premiären mot Nimes på hemmaplan vann man komfortabelt med 3–0 efter mål av Edinson Cavani, Kylian Mbappé och Ángel Di Maria.

I den stjärntäta startelvan saknades dock den största. Neymar fanns varken med bland startspelarna eller på bänken.

– Han har inte tränat en full vecka med laget och därför kommer han inte spela med laget, sade PSG:s tränare Thomas Tuchel angående brasilianarens frånvaro.

Ryktena om att Neymar är på väg bort från den franska huvudstadsklubben har funnits hela sommaren, men har ökat den senaste tiden. Sportchefen Leonardo har sagt till AFP att pratet om brassens flytt är "mer långtgånget än tidigare" men att PSG "inte är redo att ge sitt tillstånd" till en flytt.

De två troligaste alternativen för en eventuell flytt är de två spanska giganterna: Barcelona och Real Madrid. Neymar lämnade just Barcelona 2017 för PSG för runt 220 miljoner euro.

Under matchen hade PSG-supportrarna banderoller framme på läktaren som visade deras missnöje med Neymar.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning