Professor: Ryska försvarsministerns uttalanden är exceptionella

Professor Petteri Lalu vid Försvarshögskolan betraktar Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgus uttalanden i tisdags som exceptionella och häpnadsväckande.

Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu påstod bland annat att Finland har fullt tillträde till försvarsalliansen Natos militärövningar, vilket enligt Ryssland ger Nato fri passage till finskt territorium.

Sjojgu tillade i tisdag att det här kräver ryska motåtgärder.

Det finska försvarsministeriet tillbakavisade Sjojgus påståenden två dagar senare i ett pressmeddelande.

– Så här har frågan inte presenterats tidigare. Rysslands eventuella motåtgärder har kopplats ihop med ett fullvärdigt medlemskap i Nato, skriver professor Petteri Lalu på Twitter.

Lalu anser att Sjojgus uttalanden aktualiserar behovet av en debatt om vad ett fullvärdigt Nato-medlemskap skulle ge Finland för fördelar och vad det skulle förutsätta för politiska beslut.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08