Problem med återlämningen av stadscyklar förargar kunderna – har du också fått en mystisk 89 euros nota?

Bild: Ida Enegren / Arkivbild

Kundservicen för stadscyklarna har blivit ordentligt stockad efter att misslyckade återlämningar resulterat i nästan hundra euros notor för kunderna, skriver Helsingin Sanomat.

Problemet har sin grund i årets förnyelse som gör det möjligt att returnera sin cykel också till fulla stationer.

Flera av de cyklar som returnerats till de fullsatta stationerna har inte registrerats som återlämnade utan i stället hamnat i pausläge. Eftersom cykeln då av systemet tolkas vara i eget bruk debiteras det maximala beloppet på nio euro. Dessutom får kunden en räkning på 80 euro för cykeln som enligt systemet aldrig återlämnats.

Juha Pitkänen vid City Bike Finland förklarar för Helsingin Sanomat att felet uppstår då någon av de cyklar som återlämnats till en ställning på stationen inte sitter fast som den ska. Då tolkar systemet att stationen inte är fullsatt och registrerar därmed inte de cyklar som senare återlämnas vid den fulla stationen.

Enligt Pitkänen behöver de oroliga kunderna emellertid inte vara rädda för att bli av med sina pengar.

– Sådana här missar brukar nog i princip alltid ersättas från vår sida, säger han till HS.

Har du haft problem med stadscyklarna i år? Kontakta oss på webb@hbl.fi.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning