Priset för 212 kg tonfisk: över 580 000 euro

Den lycklige köparen Kiyoshi Kimura poserar med den blåfenade tonfisk han ropade hem för motsvarande 583 000 euro på fiskmarknaden i Tsukiji.Bild: Lehtikuva/AFP/Toshifumi Kitamura

583 tusen euro. Så mycket landade slutpriset på för ett 212 kilos exemplar av den blåfenade tonfisken från Stilla havet under den årliga nyårsauktionen på fiskmarknaden i Tsukiji i centrala Tokyo.

Även om priset för fisken kan tyckas högt – motsvarande 2 750 euro per kilo – var det ändå bara hälften mot rekordet från 2013, då en köpare betalade omkring 1,2 miljoner euro för ett exemplar.

Den blåfenade tonfisken från Stilla havet är en eftertraktad råvara för sushi, men forskare och miljöorganisationer kräver ett fiskestopp, eftersom beståndet sjunkit till en bråkdel av dess ursprungliga storlek.

Årets nyårsauktion kan bli den sista i Tsukiji eftersom fiskmarknaden, som är världens största, kan tvingas flytta för att ge plats åt en väg inför OS i Tokyo 2020.

Rättelse: Ett kommatecken hade fallit bort i siffran från 2013. Då kostade tonfisken 1,2 miljoner, inte 12 miljoner.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08